desires

desires

4 dygn i Dubai!

ResorSkapad av desires tis, maj 30, 2017 15:43


Denna läckra byggnad - Burj al arab - är ett 5-stjärnigt lyxhotell,
även om det klassas som 7-stjärnigt!
Den minsta sviten (här finns inga vanliga rum!) är 169 kvm.Våra intryck av Dubai
- ett resereportage av Lisa och Magnus


Världens högsta byggnad – Burj Khalifa....
Naturligtvis hittar du världens högsta byggnad just här! Burj Khalifa är 828 m hög och har 164 våningar! Burj Khalifa är häftig på håll och nästan osannolik i närbild, men gör sig faktiskt allra bäst från insidan.
Utsiktsplattformen At the Top på 124:e våningen ger hisnande vyer över Dubai, havet och öknen. Nya observatoriet At the Top SKY tar dig ännu högre upp, till våning 148. Att vissa av skyskraporna långt, långt därnere längs Sheikh Zayed Road är 300 meter höga är nästan svårt att förstå.
Entréavgiften till At the Top varierar beroende på vilken tid på dagen du gör ditt besök. Billigast är det på förmiddag och kväll, cirka 350 kronor. Dyrast är det mitt på dagen. Exakta priser för de olika tiderna ser du när du bokar https://www.alltomdubai.se/burj-khalifa/

På 122:a våningen i denna enormt höga byggnad ligger den exklusiva restaurangen Atmosphere. Här kan du njuta av den stilfulla miljön, designad av Giorgio Armani. I loungen kan du ta en cocktail, eller så kanske du hellre väljer att prova deras utvalda cigarrmeny!
Priserna är höga även här, men OK med tanke på den magnifika utsikten!
I restaurangen serveras à la carte-lunch eller middag. Reservation kan göras på tel:+971-488 838 28.Dubai Mall...

1200 butiker!
Och ett helt eget våningsplan med bara skor!

Här hittar du alla fina märken du kan tänka dig, dock får man lägga på minst 30% mot vad det kostar hemma.


Dubai Mall aquarium

Du kan stå utanför och studera fiskarna på nära håll, eller så kanske du vågar ta en simtur i akvariet, bland hajar och stingrockor (men det kostar en slant...)
Det finns även en gågata i mitten där du betalar inträde, samt en mycket speciell godisaffär med enorma hemmagjorda klubbor mm


Ett absolut MÅSTE är ett besök till området intill Dubai Mall, nedanför Burj Khalifa.
Här kan du se magiska shower med ljus och ljud, t ex en suverän ljusshow med fontäner - startar när solen gått ner (i maj ca 19.30).

Vi åt en god och prisvärd middag på Rest SCOOZI som låg helt perfekt med utsikt över fontänerna och ljusshowerna. Menyn var både italiensk, spansk och japansk!

Bad...

Jumeirah beach tog vi en taxi till. Detta är en öppen strand, utan solstolar eller parasoller. Dusch och omklädningsrum finns i närheten.

Det var supervarmt i vattnet (32 grader!) Så ingen svalka direkt!
Med en utomhustemperatur på ca 40 grader hade vi uppskattat att bli lite nedkylda.....

Om man vill lyxa till det lite någon dag kan jag rekommendera att boka en beach club, exempelvis Nikki beach eller Nasimi beach club. Annars funkar även de öppna stränderna (de är dock utan solstolar eller parasoll).


Dubai Marina....

Hit tog vi taxi från hotellet, det tog bara ca 5 min. Taxi är superbilligt här! Vi betalade max mellan 80-125 kr när vi åkte och du hittar dem överallt. Utanför hotellet fanns även en tågstation.
Är ni vid Dubai marina ska ni ta er till pier 7. Det är en pier med en hög skyskrapa och olika restauranger.


Kan rekommendera Asia Asia där vi åt en sushi /sashimi på 38 bitar.


Mall of Emirates....
är en stor galleria med flera hundra butiker i tre våningar. Den ligger i staden sydvästra delar och innehåller förutom butiker, biografer, restauranger och cafeer
......en 400 meter lång skidbacke!!

Hotell...
Vi hade gångavstånd hit från vårt hotell, som heter Donatello.
Det låg 300 m från denna Mall. Det var ett helt ok hotell med gym, samt pool på taket. Frukosten bestod av hummus och olika röror, plus scramble eggs och varma tillbehör. Otroligt trevlig personal! Ett lite större hotell låg vägg i vägg och hette Holiday Inn.Souk Madinat Jumeirah....vilken upplevelse!
Vi hittade hit av en slump - det gav oss en grym upplevelse! Små charmiga torg och ändlösa gränder med restauranger och butiker.
Vi åt på a Taste of Arabi, här var det verkligen annorlunda att komma in. Mycket guld och röda färger - menyn var arabisk. Vi åt kyckling med curry och saffransris! Nästan alla rökte vattenpipa vid borden. Vi avslutade kvällen med en juice på jamba juice.


Besök gärna souken på kvällen, då de upplysta kanalerna ger området en halvdunkel, romantisk atmosfär. Detta idylliska shoppingkomplex nere vid vattnet kallas för Dubais ”Lilla Venedig” pga de charmiga kanalerna som omger området. Om du bor på något av hotellen i närheten kan du ta dig till souken med gratis ”abra” = vattentaxi.

För barnfamiljer....
Finns Aquaventure Waterpark på Atlantis The Palm i Dubai!


Kort Slutomdöme:
Dubai var en häftig och annorlunda stad!
Men undvik att åka hit under ramadan (vi tänkte inte på det när vi bokade...)
Välj helst en årstid då det inte är lika varmt - nu i maj var det "ökenhett", 40 grader!  • Kommentarer(0)//www.desires.se/#post208