desires

desires

Fiskeby på den gröna ön La Gomera - och turiststråk på Teneriffa!

ResorSkapad av desires mån, februari 01, 2016 19:58

1. La Gomera...Kanarieöarna består av 7 öar....
Vi har varit på de flesta av dessa, men ej tidigare på "vandringsön" La Gomera.
För att nå La Gomera tog vi flyget till Teneriffa Sur, sedan buss till turistghettot Los Christianos, där färjan tog oss över till La Gomera (1 tim).

De orter som anses mest turistanpassade här på ön är Valle Gran Rey samt huvudstaden San Sebastian - den ort färjan lägger till vid.
Själv hade jag fångats av en bild på en liten söt fiskeby, Playa de Santiago. När jag sedan (via booking.com) hittade detta härliga boende där – Apartamentos Tapahuga – var valet enkelt!

Läget av denna fina lägenhet som låg högst upp var perfekt! - seaview hade
jag betalt extra för! (vilket var tur, för lägenheterna som låg mot berget och inåt
gården var inte alls lika mysiga!)


Så härligt att inta frukost på denna sköna balkong, kolla på promenerande turister, gubbarna som fiskade nere vid den lilla hamnen, och fiskebåtarna som kom in med dagens fångst.


En jättefin takterass fanns även på detta hotell, pool och sköna solsängar! (de få
stunder vi tillbringade där, var det bara vi och ett par till där.....)

Både Kenth och jag trivs nog bäst med att semestra på mindre orter som denna!

Dessutom gillar vi små mysiga hotell/pensionat/B&B eller lägenheter, så detta var perfekt för oss!
... skönt att bara gå över gatan i baddräkt och ta sig ett havsdopp på en
strand som denna! (inte mycket folk här som synes...)


Byn var precis som jag förväntat mig, en stillsam liten och genuin by med en gemytlig bykänsla; där fanns flera lokala små tavernor och cafeer där byfolket och turisterna samlades på kvällarna.

Den mysiga tavernan - la Junonia - intill vårt boende hade verkligen superb mat; både fisk, skaldjur och kött!
På Trippan hade jag också noterat att det i denna lilla by fanns flera restauranger som fått ett så högt värde som 4,5. Nedan ytterligare en taverna som serverade jättegod mat, La Chalana var namnet. Även denna med havet intill.

Utflykter med bil...
Vi hyrde bil ett par dagar och fick på de slingriga vägarna åka tillbaka ända in till San Sebastian för att hämta den.


På branta vägar åkte vi upp mot nationalparken Garajonay som är en av världens äldsta skogar (lagerträd och kanariska pilträd bl a). Det fanns flera olika vandringsleder här, vi gick bara en kort tur – vi tyckte inte att detta var så imponerande, dessutom hade stora delar av denna skog brunnit rejält år 2012.

Valle Gran Rey...
På vägen mot Valle Gran Rey uppenbarade sig plötsligt denna sköna vy - och vips
måste jag ut ur bilen och fota.........

För att ta sig till denna bördiga dal, färdas man ibland högt på vägar intill branta klippväggar. Men kan tillägga att det var bra asfalterade vägar på La Gomera
- även med plats att mötas...(vilket inte alltid varit fallet på våra resor).Själva staden Valle Gran Rey var betydligt mer turistisk än vår lilla fiskeby, men ändå trevlig, tyckte vi. Här sitter Kenth o vilar lite i utkanten av staden.

Detta område med vackra undanskymda havsvikar intill det skummande havet och bergen, tilltalar förstås de flesta! Många hippies lever här och sover utomhus i denna miljö, nakenbadare /naturister verkade också trivas!
Men - Återigen för höga vågor för att kunna blöta hela kroppen!

2. Teneriffa...Det var stor kontrast att efter den lilla fiskebyn komma till Teneriffa. Jag hade bokat ett hotell som var ett av få som jag tyckte såg trevligt ut, och låg i det område som jag tyckte var bäst. Bahia Flamingo heter det och ligger i Puerto Santiago (som tillhör området Los Gigantes)! Inget större fel på själva hotellet (förutom att jag för EN gångs skull hade bokat med halvpension, enbart av den anledningen att det EJ kostade något extra) – MEN maten var smaklös och tråkig, så vi åt bara frukost på hotellet.
......
Vi betalar hellre för att äta gott, och det fanns många bra restauranger här!


Vi gick promenader via den äldre delen av Puerto Santiago, som kan te sig
så här charmig...

Vi hittade några riktigt bra restauranger i detta område!
T ex denna, som vi hade i gott minne från ett tidigare besök här (för många år sedan). Nu återvände vi till denna takrestaurang Fisherman’s Inn
Underbar miljö, tokig kypare, jättegod mat och härlig utsikt!


Promenadvägen mot Los Gigantes är väldigt vacker!Fotot ovan är från hotell Barcelos uteterass


När vi närmade oss Los Gigantes och det tjusiga hotellet Barcelo, upptäckte vi ännu en restaurang med underbart läge, La Pergola! Även här fick vi åtnjuta god mat!


Ja, god mat och dryck är viktigt på våra resor, som ni märker!


....Fotot nedan är från Restaurang Martini, som vi blev vi tipsade om av ett irländskt par! Trevlig betjäning här + suveränt god lambshank med potatismos, ostgratinerad blomkål och myntasås! Inget fel på denna utsikt heller!

Playa la Arena
låg endast 5 min promenad från vårt hotell. Det var en fin svart sandstrand som vi gick förbi varje dag på våra promenader. Men vi tillbringade ingen
tid där, eftersom havet ej var badbart – röd flagg hela den veckan!

  • Kommentarer(7)//www.desires.se/#post197